Ga terug
Basis recept kwarktaart

Basis recept kwarktaart

Basis recept voor een heerlijke kwarktaart. Binnen no-time staat deze heerlijke taart bij jou op tafel! Glutenvrij en lactosevrij te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Taart, Zoet
Porties 8 punten

Ingrediënten
  

Bodem

  • 200 gram koekjes/granola glutenvrij
  • 50 gram kokosolie

Vulling

  • 500 gram* kwark lactose vrij
  • 5 blaadjes* gelatine
  • 1 a 2 el honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.
  • Smelt de kokosolie.
  • Vermaal de koekjes/granola tot fijne kruimels.
  • Meng de kruimels met de granola en druk goed aan in de bodem van de springvorm.
  • Bak de bodem in 12 a 15 minuten af in de oven. De bodem zal uitharden als die de oven uitkomt.
  • Zodra de bodem is afgekoeld kan je verder gaan met de vulling. Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  • Roer de gelatine door de kwark en schenk de vulling over de bodem.
  • Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer de taart met jouw favoriete toppings wanneer deze opgesteven is.
  • Geniet ervan!

Notities

*Voor 100 gram kwark/fruit-kwark beslag heb je 1 blaadje gelatine nodig. Wil jij een hogere taart neem dan meer kwark en meer blaadjes gelatine. 
Kies jouw favoriete smaak kwark of maak jouw favoriete smaak kwark door gepureerd fruit door de kwark te roeren. Varieer hier lekker op los, kijk welke smaak het beste samen gaat met je bodem.
Trefwoord glutenvrij, granola, koekjes, kwark, kwarktaart, lactose vrij, ontbijttaartje, zoet