Ga terug
Glutenvrij rozijnen suikerbrood

Glutenvrij rozijnen suikerbrood

Feestelijk glutenvrij rozijnen suikerbrood dat makkelijk te maken is. Een heerlijk traktatie bij het ontbijt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 12 plakken

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijstmeel
  • 100 gram (glutenvrij)havermeel
  • 50 gram tapiocazetemeel*
  • 5 gram psyllium vezels
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 300 gram (plantaardige)kwark
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kaneel
  • snufje zout
  • 70 gram parelsuiker
  • 50 gram rozijnen
  • 35 gram amandelen
  • 1 tl bakingsoda
  • scheutje appelzijn
  • *200 gram rijstmeel kan ook, alleen wordt je brood dan iets zwaarder.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Hak de amandelen grof
  • Meng de psyllium vezels door de meel soorten, bakpoeder, kaneel, zout en roer goed door elkaar.
  • Roer de kwark, eieren, olie en honing door elkaar heen.
  • Mix dan de droge mix door het kwarkbeslag en roer net zo lang totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Schep 45 gram parelsuiker, de amandelen en de rozijnen door het beslag.
  • Doe de baking soda in een apart bakje en schenk daar het scheutje appelazijn bij. Roer dit goed door elkaar zodat je een schuimig mengsel krijgt. Schep dit als laatste door het beslag heen en schep je beslag daarna in het cakeblik.
  • Verdeel de overige parelsuiker over de cake en bak je cake in 45 a 50 minuten af in de oven.
  • Laat afkoelen voordat je hem aanijdt.
  • Geniet ervan.!

Notities

Ik maakte dit recept in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis.