Ga terug
Glutenvrij kwarktaartje met carrotcake bodem

Glutenvrij kwarktaartje met carrotcake bodem

Een vrolijk klein glutenvrije kwarktaartje met een carrotcake baked oats bodem en frisse topping. Lekker bij de koffie, thee of het ontbijt!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 35 minuten
Gang mini taartje, Ontbijt
Porties 2 taartjes

Ingrediënten
  

Bodem

  • 50 gram wortel
  • 20 gram (glutenvrije)havermeel
  • 30 gram (glutenvrije)havermout
  • 20 gram amandelen bruin
  • 20 gram gedroogde appelblokjes/rozijnen*
  • 1 ei
  • 1 tl koek en speculaaskruiden
  • 1 el maple syrup
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Vulling

  • 300 gram kokosyoghurt**
  • 3 blaadjes gelatine
  • maple syrup naar smaak
  • 1 tl vanille

Instructies
 

  • Begin met het voorverwarmen van de oven tot 180 graden en het bekleden van 2 springvormpjes van 10 a 12 cm met bakpapier.
  • Hak de amandelen grof en rasp de wortel. Meng dit samen met alle ingrediënten voor de bodem door elkaar.
  • Verdeel je beslag over de twee springvormpjes en bak in 12 a 15 minuten af in de oven. Laat goed afkoelen voordat je verder gaat.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  • Roer de kokosyoghurt los en meng met het zoetmiddel en de vanille goed door elkaar. Schenk de klaargemaakte gelatine erdoorheen en verdeel je vulling over de twee vormpjes. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Het appelroosje maak je door allemaal plakjes appel zacht te maken in de magnetron en vervolgens van buiten naar binnen de springvorm mee te bekleden.
  • Geniet ervan!

Notities

*Ik maakte dit recept als ambassadeur van DeNotenshop. De ingrediënten en het recept vind je hier.
**200 gram kokosyoghurt + 100 gram roomkaas/zuivelspread kan ook, dan krijg je meer de carrotcake ervaring!
Trefwoord ambassadeur, baked oats, carrotcake, DeNotenshop, feestdagen, gebak, glutenvrij, havermout, kwarktaart, lactose vrij, mini taartje, ontbijt, ontbijttaartje, pasen, worteltaart