Ga terug
Aardbeien ontbijt kwarktaartje

Aardbeien ontbijt kwarktaartje

Glutenvrij aardbeien ontbijt kwarktaartje. Een recept voor kleine taartjes met een luchtige cake bodem en een frisse yoghurt laag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 minuten
Gang mini taartje, Ontbijt
Porties 2 taartjes

Ingrediënten
  

Cake bodem

  • 50 gram glutenvrije meelmix*
  • 30 gram amandelmeel
  • 10 gram (glutenvrije)havermout
  • 1 ei
  • 50 gram kokosyoghurt/appelmoes/bananenmoes
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 citroen rasp
  • 1 tl vanille
  • 1 el maple syrup/honing
  • 1 el gehakte nootjes/kokosrasp optioneel

Kwarktaart lagen

  • 200 gram kokosyoghurt
  • 100 gram (diepvries)aardbeien
  • 1 tl citroensap
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 el maple syrup/honing optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet twee springvormpjes van 10 a 12 cm in of bekleed ze met bakpapier.
  • Start met het maken van de cakebodem. Rasp de citroen en roer deze door de yoghurt/appelmoes/bananenmoes, zoetmiddel en het eitje.
  • Schep vervolgens de overige ingrediënten voor de bodem totdat je een plakkerige beslag zonder klontjes hebt.
  • Verdeel dit over de 2 springvormpjes en bak je bodems in 10 a 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Vervolgens ga je aan de slag met de eerste kwark laag. Week 1,5 gelatine blaadjes volgens de verpakking en roer deze door de kokosyoghurt. Verdeel over de 2 springvormen en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Hierna maak je de roze laag. Pureer de aardbeien met de yoghurt, citroensap en het eventuele zoetmiddel. Week 1,5 gelatine blaadjes volgens de verpakking en roer dit door de gepureerde aardbeien. Verdeel dit ook over de 2 springvormen en zet weer voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Garneer jouw taartjes met je favoriete toppings en geniet ervan!

Notities

*Ik gebruikte de meel van Lisa's Choise Glutenfree. Als je dit niet in huis hebt kun je ook rijstmeel gebruiken.
 
Trefwoord aardbei, aardbeien, amandelmeel, appeltaart, citroen, glutenvrij, havermout, kokosyoghurt, kwarktaart, lactose vrij, Lisa's Choice Glutenfree, ontbijt, ontbijttaartje