Ga terug
Glutenvrije perzikmousse taart met witte chocolade ganache

Glutenvrije perzikmousse taart met witte chocolade ganache

Glutenvrije perzikmousse taart met witte chocolade ganache
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 35 minuten
Gang Taart, Zoet
Porties 1 taart

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 75 gram (glutenvrije)havermeel
  • 75 gram (glutenvrije)havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 8 medjoul dadels
  • 50 gram macadamia noten
  • rasp 1 citroen
  • 30 gram amandelmelk
  • 1 tl vanille
  • snufje zout

Perzikmousse

  • 150 gram perzik diepvries
  • 150 gram (plantaardige)slagroom
  • 200 gram (kokos)yoghurt stevig
  • 3 a 5 el maple syrup
  • 1 tl vanille
  • 5 blaadjes gelatine

Witte chocolade ganach

  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram (plantaardige)slagroom

Instructies
 

  • Begin met het maken van de bodem. Hak de macadamia noten grof, ontpit de dadels en rasp de citroen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Kneed vervolgens alle ingrediĆ«nten voor de bodem tot een stevig deeg en druk die goed aan op de bodem van de springvorm. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten af en laat volledig afkoelen.
  • Vervolgens ga je aan de slag met de perzikmousse. Klop de slagroom luchtig. Pureer de yoghurt met de perzik, de maple syrup en de vanille tot een gladde puree en proef of je deze zoet genoeg vindt.
  • Maak de gelatine klaar volgens de verpakking en roer deze door het perzik mengsel. Schep hier voorzichtig de slagroom doorheen en schenk dit boven op je taartbodem. Zet je taart voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Zodra je taart opgesteven is ga je aan de slag met de chocolade ganache. Verwarm de slagroom in een steelpan totdat die warm is, let wel op dat je slagroom niet gaat koken. Haal je slagroom van het vuur en roer hier je witte chocolade doorheen. Laat dit op kamertemperatuur komen en verdeel de ganache vervolgens over de perzikmousse heen. Zet je taart weer voor minimaal 2 uur terug in de koelkast.
  • Garneer je taart met jouw favoriete toppings en geniet ervan!
Trefwoord amandelmeel, DeNotenshop, ganache, glutenvrij, kwarkbrood, lactose vrij, macadamia, medjoul dadels, mousse, perzik, samenwerking, slagroom, taart, verjaardag, verjaardagstaart