Ga terug
Sinaasappel tofu

Sinaasasppel tofu

Vegan sticky sinaasappel tofu met granaatappelpitjes. Heerlijk bij een kom rijst, broccoli en knapperige pinda's.
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur
Gang dinner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Tofu

  • 1 blok tofu
  • 1 el meel glutenvrij
  • 1 tl kurukuma
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl paprika poeder

Woksaus

  • 1 cm gember vers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 sinaasappel sap
  • 1/2 el maïzena
  • 1 el maple syrup
  • 1 el olijfolie
  • 1 a 2 el water
  • 50 gram granaatappel pitjes

Bowl

  • rijs
  • broccoli
  • pinda's
  • lente ui

Instructies
 

Tofu

  • Begin met het laten uitlekken van de tofu onder iets zwaars voor minimaal een halfuur. Dep daarna de tofu droog en snijd in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes met de meel en de kruiden en zet voor minimaal een uur aan de kant. Hoe langer je de kruiden laat intrekken hoe meer smaak de tofu zal hebben.
  • Verhit vervolgens een koekenpan met een lepel olie op middelhoog tot laag vuur en bak daarin de tofu krokant. Dit doe je door geduld te hebben en de tofu vaak om te schudden. Hoe langer je wacht hoe krokanter je tofu wordt.

Woksaus

  • Maak vervolgens de woksaus. Pers de sinaasappel uit, snijd de gember in hele kleine stukjes en pers de teentjes knoflook uit.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op het vuur en voeg hier de sinaasappelsap, olie, maple syrup, knoflook, gember, olie, sojasaus en 1 el water aan toe. Roer alles goed door elkaar en als het bubbelt draai je het vuur laag en voeg je de maïzena toe. Mocht je saus te dik worden voeg dan nog wat water toe.
  • Kook nu je saus in totdat die bijna helemaal klaar is. Proef of je de saus lekker vind en voeg eventueel nog wat kruiden, maple syrup of soja saus toe. Voeg dan je krokante stukjes tofu toe en zorg ervoor dat alle stukjes onder de saus komen te zitten. Voeg als laatste de granaatappel pitjes toe.

Bowl

  • Serveer met rijst, broccoli (of groente die jij lekker vind), krokante pinda's en verse lente ui.

Notities

P.s. Ben je nou geen vegetariër of hou je niet van tofu? Dan kan je de tofu ook vervangen door kip of kikkererwten (die je ook eerst even knapperig bakt en dan pas de saus toevoegt).
Trefwoord dinner, gember, granaatappel, rijst, sinaasappel, soja saus, tofu, vegan, vegetarich