Glutenvrij courgette brood
Makkelijk glutenvrij courgette brood. Een smeuïg brood vol met verstopte groente, knapperige nootjes en zowel zoet als hartig erg lekker!
Voorbereidingstijd 8 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 58 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
- 150 gram (glutenvrije)havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 200 gram courgette
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 75 gram (kokos)yoghurt/kwark
- 1 tl kaneel
- 3 el honing/maple syrup
- 2 eieren
- 50 gram nootjes
- 1 tl bakingsoda
- 1 el (appel)azijn
Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze goed in.
Begin met het raspen van de courgette en het grof hakken van de noten.
Meng vervolgens de havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zoet doorelkaar. Voeg hier de geraspte courgette, yoghurt, eieren en honing doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
Kies ervoor of je een zoet brood en voeg eventueel wat meer kaneel en/of zoetmiddel toe. Of kies ervoor of je een hartig brood wilt en voeg dan wat chili flakes, paprika poeder of Italiaanse kruiden toe.
Schep vervolgens je gehakte nootjes door het beslag en schep je beslag daarna in het cakeblik.
Bak je brood af in ongeveer 45 a 50 minuten.
Laat je brood afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Trefwoord appelcake, bananenbrood, courgette, courgette brood, DeNotenshop, glutenvrij, groente, lactose vrij, lunch, ontbijt, samenwerking, tussendoortje