Ga terug
Glutenvrij pompoenbrood

Glutenvrij pompoenbrood

Glutenvrij pompoenbrood dat makkelijk te maken! Lekker met wat pindakaas als ontbijt of met een laagje hummus als lunch.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 10 plakken

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram rijstmeel
  • 100 gram havermeel glutenvrij
  • 50 gram havermoutvlokken glutenvrij
  • 250 gram pompoenpuree
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koek & speculaaskruiden
  • 3 eieren
  • honing/maple syrup naar smaak
  • snufje zout
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelazijn
  • pompoenpitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze goed in.
  • Roerde eieren samen met de pompoenpuree los en schep hier de melen, het bakpoeder, kruiden, zout en de honing doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Los de baking soda op in de appelazijn en schep deze pas als laatst door je beslag heen.
  • Schep het beslag in het cakeblik, strijk je beslag glad en garneer met de pompoenpitten. Zet je brood voor 40 a 45 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen voordat je het brood aansnijdt en geniet ervan!

Notities

P.s. is je pompoenpuree heel dik? Voeg dan een scheutje (amandel)melk toe aan het beslag.
Ik maakte dit recept in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord bananenbrood, glutenvrij, lactose vrij, lunch, mealprep, ontbijt, pompoen, pompoenbrood, pompoenpitten, suiker vrij