Ga terug
Chocolade courgette cake met pinda's en dadels

Chocolade courgette cake met pinda's en dadels

Smeuïge chocolade courgette cake met pinda's en dadels. Een heerlijk glutenvrij tussendoortje voor de lekkere trek!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

  • 100 gram (glutenvrije)havermeel
  • 100 gram sorghummeel*
  • 200 gram courgette
  • 100 gram (lactosevrije)kwark
  • 15 gram (kokosbloem)suiker
  • 15 gram cacao poeder
  • 50 ml (amandel)melk
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 50 gram pure chocolade druppels
  • 4 medjoul dadels
  • 50 gram pinda's ongezout

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Raspde courgette en snijd de dadels in stukje.
  • Meng de courgette met de kwark, melk en de eieren. Spatel hier de meel, cacaopoeder, suiker, bakpoeder, kaneel en zout doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Schep als laatste de dadel stukjes, pinda’s en chocolade door je beslag heen.
  • Tip van mij: Voor een extra luchtige cake kan je nu 1 tl baking soda oplossen met een 1 el appel azijn en dit door het beslag heen roeren.
  • Schep het beslag in het cakeblik en bak deze voor 45 minuten in de oven.
  • Laatgoed afkoelen voordat je de cake aansnijdt en geniet ervan!

Notities

*200 gram havermeel kan ook i.p.v. 100 gram havermeel en 100 gram sorghummeel.
Alle ingrediënten komen van DeNotenshop.
Trefwoord brood, chocolade, courgette, courgette brood, dadels, glutenvrij, havermeel, ontbijt, pinda, snicker, sorgum meel, tussendoortje