Ga terug
Breakfast cake

Breakfast cake

Glutenvrije breakfast cake om de dag lekker te beginnen. Een heerlijk en makkelijk appelmoes brood vol granola en kaneel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 7 plakjes

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram appelmoes suikervrij
  • 175 gram (glutenvrij)havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • maple syrup naar smaak
  • 60 gram granola*
  • 1 tl baking soda + 1 el appelazijn optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Roer de eieren en de appelmoes goed door elkaar.
  • Schep hier vervolgens de amandelmeel, havermeel, eieren, bakpoeder, kaneel, maple syrup en 2/3 van de granola doorheen en spatel goed door elkaar. Proef of je beslag zoet genoeg vindt en voeg anders nog wat maple syrup toe.
  • Roer de baking soda en de appelazijn door elkaar en spatel deze voor extra luchtigheid door je beslag.
  • Schep je beslag in het cakeblik en verdeel de overige granola over het beslag.
  • Bak je cake voor 45 a 50 minuten af in de oven.
  • Haal je cake uit de oven en laat goed afkoelen voordat je deze aansnijdt.

Notities

*Ik gebruikte de granola van OotGranola.
Trefwoord amandelmeel, appelcake, appelmoes, glutenvrij, granola, havermeel, lactose vrij, ontbijt, ootgranola, tussendoortje