Ga terug
Makkelijke cheesecake met rood fruit compote

Makkelijke cheesecake met rood fruit compote

Makkelijke cheesecake met rood fruit compote. Een lekker gebakje van vanille koekjes, frisse cheesecake en rood fruit!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Taart, Zoet
Porties 12 stukjes

Ingrediënten
  

Bodem

  • 200 gram (glutenvrije) vanille koekjes
  • 100 gram (plantaardige) boter
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 sinaasappel rasp

Cheesecake

  • 300 gram kokosyoghurt
  • 2 eieren
  • 1 el honing
  • 15 gram maïzena
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 a 2 el honing
  • 1/2 sinaasappel rasp optioneel

Rood fruit compote

  • 250 gram rood fruit diepvries
  • 1 el maïzena
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el water

Instructies
 

  • Bekleed een cakeblik of springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor tot 160 graden. 
  • Begin met het maken van de bodem. Smelt de boter en maal de koekjes fijn. 
  • Voeg 75 a 100 gram boter, de sinaasappelrasp en de kaneel toe aan de koekkruimels. De hoeveelheid boter ligt aan de droogte van de koek kruimels. 
  • Schep dit deeg in de vorm en druk goed aan. 
  • Bak voor ongeveer 10 minuten af in de oven. 
  • Maak ondertussen de cheesecake laag door alle ingrediënten te mengen tot een egaal beslag. Proef of je het beslag zoet genoeg vind en voeg anders nog wat honing toe. 
  • Schenk dit beslag op je bodem en zet samen met een bakje water terug in de oven. Het bakje water zorgt ervoor dat je cheesecake minder snel scheurt. 
  • Bak je cheesecake voor 60 minuten af in de oven en laat daarna afkoelen met de deur op een kleine kier voor minimaal een uur. 
  • Laat de cheesecake daarna voor minimaal drie uur opstijven in de koelkast. 
  • Ondertussen kan je de rood fruit compote maken door het diepvriesfruit met het water, kaneel, de maïzena en de honing in een steelpannetje te doen en dit zachtjes aan de kook te brengen. Roer constant door totdat het rood fruit helemaal is ingedikt. Blijft je compote te waterig voeg dan wat maïzena toe, blijft die te dik voeg dan wat water toe. De compote blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast. 
  • Serveer de cheesecake met het rode fruit en eventueel stukjes chocolade, pistache nootjes en vers rood fruit. 
Trefwoord 3-gangenmenu, cheesecake, compote, Miss Glutenvrij, rood fruit, samenwerking, taart, winter, zoet