Glutenvrije chocolade frambozen cake met pecannoten
Makkelijke glutenvrijechocolade frambozen cake met pecannoten. Een zachte cake met een heerlijke zoete smaak, knapperige noten en chocolade!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
- 70 gram amandelmeel
- 175 gram (glutenvrije)havermeel
- 50 gram kokosbloemsuiker
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 3 eieren
- 200 gram (kokos)yoghurt
- 50 gram chocolade druppels*
- 50 gram pecannoten in stukjes
- 75 gram frambozen diepvries
- 1 tl maïzena
Bekleed je cakeblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
Roer de eieren en de kokosyoghurt door elkaar.
Meng de frambozen door de maïzena heen in een aparte kom.
Meng de vervolgens de amandelmeel, havermeel, kaneel, suiker en het bakpoeder door het natte mengsel totdat je geen klontjes meer hebt.
Schep nu de chocolade en de pecannoten door het beslag. Bewaar een paar pecannoten als topping van de cake.
Voor een extra luchtige cake kun je nu 1 tl baking soda oplossen in 1 el appelazijn en dit door het beslag scheppen.
Schep de helft van het cakebeslag in het cakeblik. Verdeel hier vervolgens de frambozen overheen en schep als laatst de rest van het beslag over de frambozen heen. Roer een paar keer door het beslag zodat de frambozen verspreiden door het belsag.
Strijk de bovenkant van het beslag glad en verdeel hier wat extra pecannoten overheen.
Zet je cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt! Enjoy!
Trefwoord amandelmeel, cake, chocoalde, frambozen, gebak, glutenvrij, havermeel, lactose vrij, pecannoten, zoet