Ga terug
Glutenvrije chocolade frambozen cake met pecannoten

Glutenvrije chocolade frambozen cake met pecannoten

Makkelijke glutenvrijechocolade frambozen cake met pecannoten. Een zachte cake met een heerlijke zoete smaak, knapperige noten en chocolade!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Gebak, Zoet
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

  • 70 gram amandelmeel
  • 175 gram (glutenvrije)havermeel
  • 50 gram kokosbloemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 200 gram (kokos)yoghurt
  • 50 gram chocolade druppels*
  • 50 gram pecannoten in stukjes
  • 75 gram frambozen diepvries
  • 1 tl maïzena

Instructies
 

  • Bekleed je cakeblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Roer de eieren en de kokosyoghurt door elkaar. 
  • Meng de frambozen door de maïzena heen in een aparte kom. 
  • Meng de vervolgens de amandelmeel, havermeel, kaneel, suiker en het bakpoeder door het natte mengsel totdat je geen klontjes meer hebt. 
  • Schep nu de chocolade en de pecannoten door het beslag. Bewaar een paar pecannoten als topping van de cake. 
  • Voor een extra luchtige cake kun je nu 1 tl baking soda oplossen in 1 el appelazijn en dit door het beslag scheppen.
  • Schep de helft van het cakebeslag in het cakeblik. Verdeel hier vervolgens de frambozen overheen en schep als laatst de rest van het beslag over de frambozen heen. Roer een paar keer door het beslag zodat de frambozen verspreiden door het belsag. 
  • Strijk de bovenkant van het beslag glad en verdeel hier wat extra pecannoten overheen. 
  • Zet je cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt! Enjoy!

Notities

P.s. wil je nou dat je chocolade niet zo smelt in de cake? Gebruik dan deze bakvasten chocolade druppels.
Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop
Trefwoord amandelmeel, cake, chocoalde, frambozen, gebak, glutenvrij, havermeel, lactose vrij, pecannoten, zoet