Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola
Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola. Een heerlijk ontbijt of tussendoortje wat zo klaar is en er heel feestelijk uitziet!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
55
minuten
min
Gang
Ontbijt, Tussendoortje
Ingrediƫnten
50
gram
(glutenvrije)havermeel
150
gram
rijstmeel
1
tl
kaneel
1
tl
bakpoeder
3
bananen
rijp
2
eieren
110
ml
(amandel)melk
50
gram
pure chocolade
75
gram
granola*
1
tl
baking soda
1
el
appelazijn
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je cakeblik met bakpapier of vet deze goed in.
Roer de rijstmeel, havermeel, bakpoeder en het kaneel door elkaar.
Prak de bananen fijn en meng deze met de eieren en de melk door elkaar. Meng dit door de gemengde melen.
Schep de chocolade en de granola door het beslag.
Los in een apart bakje de baking soda op in de appelazijn zodat het goed gaat schuimen. Schep dit vervolgens voor extra luchtigheid door het beslag.
Schep je beslag in het cakeblik en strijk glad.
Bak je brood voor ongeveer 45 minuten af in de oven.
Laat even afkoelen en geniet ervan.
Notities
* Ik gebruikte de cruncy nuts granola van
OotGranola
.
Trefwoord
banaan, bananenbrood, chocolade, granola, havermeel, nootjes, ontbijt, ootgranola, pasen, rijstmeel, samenwerking, tussendoortje