Ga terug
Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola receptbananenbrood met chocolade en granola

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola. Een heerlijk ontbijt of tussendoortje wat zo klaar is en er heel feestelijk uitziet!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 50 gram (glutenvrije)havermeel
  • 150 gram rijstmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 bananen rijp
  • 2 eieren
  • 110 ml (amandel)melk
  • 50 gram pure chocolade
  • 75 gram granola*
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelazijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je cakeblik met bakpapier of vet deze goed in.
  • Roer de rijstmeel, havermeel, bakpoeder en het kaneel door elkaar.
  • Prak de bananen fijn en meng deze met de eieren en de melk door elkaar. Meng dit door de gemengde melen.
  • Schep de chocolade en de granola door het beslag.
  • Los in een apart bakje de baking soda op in de appelazijn zodat het goed gaat schuimen. Schep dit vervolgens voor extra luchtigheid door het beslag.
  • Schep je beslag in het cakeblik en strijk glad.
  • Bak je brood voor ongeveer 45 minuten af in de oven.
  • Laat even afkoelen en geniet ervan.

Notities

* Ik gebruikte de cruncy nuts granola van OotGranola.
Trefwoord banaan, bananenbrood, chocolade, granola, havermeel, nootjes, ontbijt, ootgranola, pasen, rijstmeel, samenwerking, tussendoortje