Ga terug
Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola

Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola

Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola bodem. Start je dag vrolijk met dit heerlijke kleine, voedzame en vrolijke taartje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 19 minuten
Gang mini taartje, Ontbijt

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 50 gram (glutenvrije)granola
  • 15 gram amandelmeel
  • 2 medjoul dadesl
  • 1 el (amandel)melk optioneel

Vulling

  • 150 gram mango
  • 50 gram kokosyoghurt
  • 1 el honing optioneel
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier.
  • Ontpit de dadels en kneed hier de granola en de amandelmeel doorheen. Is je deeg te kruimelig voeg dan de melk toe en kneed totdat je een mooie compacte deegbal hebt.

No bake variant

  • Bekleed je springvorm met het deeg en maak er een klein opstaand randje mee. Druk goed aan in de vorm en zet voor een halfuurtje in de koelkast.

Bake variant

  • Verwarm je oven voor op 175 graden. Bekleed je springvorm met het deeg en maak een klein opstaand randje met het deeg. Bak je bodem voor 10 a 12 minuten af in de oven en laat volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Vulling

  • Pureer de mango met de kokosyoghurt en optioneel voor een extra zoet taartje de honing.
  • Bereid de gelatine volgens aangegeven op de verpakking en roer door de mango vulling.
  • Schenk de vulling voorzichtig op de bodem en zet je taartje voor minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer met extra granola, fruit en gevriesdroogde mango stukjes.

Notities

*Ik gebruikte de lemon poppyseed granola van OotGranola.
Trefwoord cheesecake, granola, kwarktaart, kwarktaartje, mango, mini taartje, no bake, ontbijt, ontbijttaartje, ootgranola, samenwerking