Ga terug
Glutenvrij notenbrood met dadels en geitenkaas

Glutenvrij notenbrood met dadels en geitenkaas

Glutenvrij notenbrood met dadels en geitenkaas. Een heerlijk kwarkbrood dat zo klaar is vol amandelen en pistachenoten, dadels en geitenkaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Brood, Lunch
Porties 12 plakken

Ingrediënten
  

  • 150 gram (glutenvrij)havermeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 110 gram (plantaardige)yoghurt
  • 1 el honing optioneel
  • 5 verse Barhi dadels*
  • 75 gram geitenkaas
  • 35 gram amandelen
  • 20 gram pistachenoten
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelazijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Hak de amandelen en pistachenoten grof en verbrokkel de geitenkaas in stukjes. Ontpit de dadels, snijd deze in stukjes en meng met de theelepel maïzena.
  • Roer de eieren, yoghurt en eventueel de honing door elkaar. Meng hier de melen, bakpoeder, kaneel en het zout doorheen tot een glad beslag. Schep als laatst bijna alle nootjes en alle dadels door het beslag.
  • Roer de baking soda door de appelazijn tot een bruisend goedje en schep dit nu door het beslag. Dit zorgt voor extra luchtigheid in het beslag.
  • Schep de helft van het beslag in het cakeblik en verdeel hier 1/3 van de geitenkaas overheen. Schep vervolgens de rest van het beslag in het cakeblik en bestrooi met de laatste nootjes en de geitenkaas.
  • Bak je cake in 45 minuten gaar en laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  • Geniet ervan! Extra lekker met een lik gezouten roomboter en honing.

Notities

*Geen verse dadels in huis? Gebruik dan sappige gedroogde dadels, werkt ook!
Trefwoord amandelen, brood, dadels, geitenkaas, glutenvrij, havermeel, koemelkvrij, lunch, pistachenoten, samenwerking