Ga terug
Baked oats kwarktaartje

Baked oats kwarktaartje

Glutenvrij baked oats kwarktaartje met aardbeien en chocolade. Een gebakken havermout bodem met daarop een heerlijk zoete kwarktaart vulling!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 taartjes

Ingrediënten
  

Baked oats bodem

  • 60 gram (glutenvrije)havermout
  • 1 banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 el chocolade stukjes
  • 1 el maple syrup optioneel

Kwarktaart

  • 100 gram kokosyoghurt
  • 100 gram aardbeien
  • 1 el maple syrup optioneel
  • 2 blaadjes gelatine

Compote

  • 150 gram blauwe bessen
  • 1 el maïzena
  • 1 tl vanille

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee springvormpjes van 10 a 12 cm goed in of bekleed ze met bakpapier.
  • Prak de banaan fijn en meng deze met de andere ingrediënten voor de bodem tot een mooi beslag. Verdeel het beslag over de twee springvormen en strijk glad. Bak de bodems in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven en laat goed afkoelen voordat je verder gaat.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  • Pureer de yoghurt, aardbeien en eventueel het zoetmiddel en roer hier de klaargemaakte gelatine doorheen.
  • Schenk de vulling over de twee baked oats bodems en zet voor minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.
  • Maak ondertussen de compote door de blauwe bessen met een klein scheutje water, de maïzena en de vanille in een pannetje rustig te verwarmen. Blijf goeddoorroeren en je compote zal vanzelf dikker worden.
  • Serveer de taartjes met de compote, vers fruit en wat extra chocolade. Geniet ervan!
Trefwoord aardbei, aardbeien, baked oats, chocolade, gebakken havermout, glutenvrij, high tea, kokos yoghurt, kwarktaart, lactose vrij, oats, ontbijt, ontbijttaartje, pip studio's, samenwerking