Ga terug
Auberginecurry uit het kookboek van Club Slank

Auberginecurry uit het kookboek van Club Slank

Vegetarischeen koolhydraatarme auberginecurry uit het kookboek van Club Slank. Eenheerlijke kruidige maaltijd vol groente!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 aubergine
  • 4 el olijfolie
  • 1 cm gember
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 2 tl garam masala
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 50 ml kokosmelk
  • 200 gram broccolirijst
  • bosje koriander

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in dunne plakken. Dit kun je het beste met een dunschiller of mandoline doen.
  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak daarin de aubergineplakken naast elkaar, draai ze na 5 minuten om en bak ze nog eens 3 minuten. Haal de aubergine uit de pan en zet opzij.
  • Schil en rasp de gember. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Doe nog een eetlepel olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember op middelhoog vuur circa 3 minuten. Voeg het komijnzaad, het korianderpoeder, de kurkuma, de chillipoeder en de garam masala toe en bak dit 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes en kokosmelk erdoor.
  • Leg de plakken aubergine in de saus en laat die nog 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de broccolirijst in 4 minuten gaar.
  • Serveer de auberginecurry eventueel met koriander.
Trefwoord aubergine, avondeten, basmati rijst, broccolirijst, club slank, curry, diner, food fotografie, kookboek, koolhydraatarm, samenwerking