Ga terug
Glutenvrije cake bonbons met chocolade

Glutenvrije cake bonbons met chocolade

Makkelijke glutenvrije cake bonbons met chocolade. Een heerlijke traktatie die binnen no-time op tafel staat!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Zoet
Porties 10 balletjes

Ingrediënten
  

  • 1 chocolade/vanille cake 250 gram
  • 50 gram monchou
  • 50 gram banaan/aardbeien
  • 300 gram melk/puur/witte chocolade

Instructies
 

  • Verkruimel een cake van 250 gram en kneed hier 50 gram monchou en 50 gram banaan/aardbeien doorheen tot een plakkerig deeg.
  • Maak van het deeg ongeveer 10 bolletjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde plank/bord even in de koelkast zodat ze wat harder kunnen worden.
  • Smelt vervolgens een chocolade naar keuze au-bain marie en haal de cake balletjes hier één voor één doorheen. Leg ze terug op het bakpapier en laat de chocolade uitharden. Versier ze eventueel nog met wat kokos, koekjes, nootjes of fijngehakte chocolade.
  • Geniet ervan!

Notities

*Ik gebruikte de glutenvrije cake van Bakker Leo.
P.s. De bonbons blijven ongeveer 3 dagen lekker als je ze in de koelkast bewaard.
 
Trefwoord bakker leo, bonbons, cake, chocolade, glutenvrij, monchou, traktatie, vanille, zoet