Ga terug
Banana protein cupcakes van Lot Beukers

Banana protein cupcakes van Lot Beukers

Banana protein cupcakes van Lot Beukers. Een makkelijk tussendoortje of ontbijtje datheerlijk en voedzaam is!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 5 cupcakes

Ingrediënten
  

Beslag

  • 45 gram (glutenvrije)havermeel
  • 150 gram banaan rijp
  • 2 eieren
  • 45 gram whey bananensmaak
  • 30 gram kokosmeel
  • 3 gram bakpeder
  • 3 gram vanille aroma
  • 2 gram kaneel
  • snufje zout

Frosting

  • 150 ml Griekse yoghurt 0% vet
  • 25 gram whey vanille
  • 2 gram kaneel
  • 10 gram honing

Instructies
 

  • Verwarm je oven alvast voor op 175 graden.
  • Doe all ingrediënten voor het beslag in een blender of mixer en meng dit goed door elkaar.
  • Giet dit vervolgens in een muffin of cupcake bakvorm en schuif dit in het midden van je oven. Bak af in ongeveer 25 minuten.
  • Pak een kommetje en meng daarin alle ingrediënten voor de frosting. Zet dit even in de koelkast zodat het mooi kan opstijven. Laat de cupcakes, zodra ze klaar zijn, even afkoelen en decoreer vervolgens met de frosting.

Notities

Dit recept komt uit The Best of Beukers.
Macro's per cupcake + topping:
230 kcal - 5,1 gram vet - 18,5 gram eiwitten - 26,3 gram koolhydraten - 4,5 gram vezels
Trefwoord banaan, bananenbrood, cupcakes, eiwitrijk, kookboek, Lot Beukers, snack, tussendoortje