Ga terug
Glutenvrije ontbijtmuffins met amandelen

Glutenvrije ontbijtmuffins met amandelen

Glutenvrije ontbijtmuffins met amandelen. Voedzaam, makkelijk te maken en ideaal om te mealpreppen. Muffins waar je blij van wordt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6 muffins

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram sorghummeel en/of glutenvrij havermeel
  • 50 gram (glutenvrije)havermout
  • 1 banaan rijp
  • 2 eieren
  • 20 ml (amandel)melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 50 gram amandelpasta/pindakaas
  • 50 gram amandelen

Instructies
 

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden en het klaarzetten van 6 muffinvormpjes.
  • Hak de amandelen grof.
  • Meng alle ingrediĆ«nten, op de amandelen, baking soda en appelazijn na, goed door elkaar tot een glad beslag. Schep vervolgens hier de amandelen doorheen.
  • Los nu de baking soda op in de appelazijn totdat het begint te bruisen. Dit zorgt voorextra luchtige cakejes. Meng dit nu door het beslag en verdeel het beslag over de 6 vormpjes.
  • Bak de muffins gaar en goudbruin in 20 minuten.
  • Laat even afkoelen en geniet ervan!

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord amandelen, amandelpasta, DeNotenshop, gebakken havermout, kaneel, mealprep, muffins, ontbijt, pindakaas, samenwerking, sorgum meel, tussendoortje