Ga terug
Pizza hummus

Pizza hummus

Makkelijk te maken pizza hummus voor op de borrelplank of om je maaltijd een smaak explosie te geven! Lekker, makkelijk en voedzaam.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min
Gang Spreads en dips
Porties 1 bakje

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram kikkererwten
  • 4 el tomaten puree
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 10 blaadjes verse basillicum
  • 2 el edelgistvlokken/Parmezaanse kaas
  • 1 el verse citroensap
  • 50 a 75 ml water

Instructies
 

  • Als je gedroogde kikkererwten gebruikt week ze dan voor 8 uur, kook ze daarna gaar en laat ze goed afkoelen voordat je verder gaat.
  • Pel de knoflook en pers deze uit, snijd de zongedroogde tomaten iets kleiner en rits de basilicum blaadjes van de takjes.
  • Maal de kikkererwten, zongedroogde tomaten en knoflook grof met een keukenmachine.
  • Voeg daarna de olie, tomaten puree, kruiden, citroensap en edelgistvlokken toe. Maal dit kort door elkaar en voeg dan beetje bij beetje het water toe. Maal net zo lang totdat je een romige substantie hebt die je goed kunt smeren.
  • Bewaar de hummus tot gebruik in de koelkast en roer voor het gebruik nog een keertje goed door. Garneer met wat extra olijfolie en paprika poeder en serveer met wat jij maar lekker vind!
Trefwoord dip, edelgistvlokken, hummus, pizza, spread, tomaat, vegan