Ga terug
Havermout rawnola met chocolade

Havermout rawnola met chocolade

Snelle, glutenvrije havermout rawnola met chocolade om je dag mee te starten! Een makkelijk recept met havermout, dadels en chocolade.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 50 gram (glutenvrije)havermout
  • 3 medjoul dadels
  • 1 el cacao nibs
  • 15 gram bruine amandelen
  • 1 a 1 1/2 tl maca poeder
  • 1 a 2 el (amandel)melk
  • snufje zeezout
  • optioneel: mokka boontjes, meer nootjes of chocolade stukjes

Instructies
 

  • Als de dadels niet zo zacht zijn week ze dan nog even in wat heet water tot ze zachter zijn en je ze kunt kneden. Ontdoe de dadels dan van zijn pit en hak de amandelen grof.
  • Kneed de dadels, havermout en maca poeder door elkaar tot je een kruimelig deeg hebt. Dit kan met de hand of met een keukenmachine.
  • Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en kneed door elkaar. Kijk alleen uit dat je rawnola niet te nat wordt.
  • Kneed als laatste de gehakte amandelen en cacao nibs door de rawnola en serveer met wat yoghurt en vers fruit.
Trefwoord chocolade, dadels, havermout, ontbijt