Ga terug
Bananenbrood cheesecake ontbijttaartje

Bananenbrood cheesecake ontbijttaartje

Maak gemakkelijk dit glutenvrije bananenbrood cheesecake taartje. Heerlijk als ontbijt, toetje of als gezond tussendoortje!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur
Wachttijd 4 uur
Totale tijd 5 uur 10 min
Gang Taart
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

  • 2 plakken (glutenvrij) bananenbrood
  • 250 gram kokosyoghurt
  • 12 gram maïzena/arrowoot
  • 1 a 2 el maple syrup
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1 tl vanille (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de plakken bananenbrood en druk de kruimels stevig aan in de springvorm.
  • Meng de kokosyoghurt met de citroensap, maple syrup, vanille en maïzena en roer tot een egaal beslag. Giet dit op het bananenbrood en zet in de oven.
  • Bak de cheesecake voor 60 minuten in de oven met een schaaltje water ernaast. Laat daarna en half uur afkoelen in de oven met de deur op een kier en vervolgens volledig buiten de oven. Als de cheesecake is afgekoeld zet je het taartje nog voor 3 uur in de koelkast.
  • Garneer je taartje met je favoriete toppings en geniet ervan!