Ga terug
Bricher muesli met wortel

Bricher muesli met wortel

Glutenvrije bricher muesli met appel, wortel en gehakte nootjes. Een gezonde en voedzame start van je ochtend die je makkelijk van te voren maakt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
wachttijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 30 gram boekweitvlokken/(glutenvrije)havermout
  • 1 tl chia zaadjes
  • 1 tl lijnzaad
  • 1/2 appel
  • 1 wortel
  • 1 el rozijnen
  • 5 a 10 noten naar keuze
  • 80 ml amandelmelk
  • 35 gram (plantaardige) kwark
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl citroensap

Toppings

  • 1/2 appel
  • vers rood fruit
  • kokos/amandelschaafsel

Instructies
 

  • Begin met het grof raspen van de wortel en de 1/2 appel en hak de nootjes grof.
  • Meng de geraspte appel en wortel met de melk, de yoghurt, citroensap en kaneel.
  • Schep hier de boekweitvlokken, chia zaadjes, lijnzaad, rozijnen en gehakte nootjes doorheen en meng goed door elkaar.
  • Zet voor een paar uur, of overnight, in de koelkast. Roer voor het serveren nog een keertje goed door en garneer met de overige appel, vers fruit en wat amandelschaafsel of kokossnippers.

Notities

Dit ontbijtje is goed te vooruit te maken. Bewaar het in een afsluitbaar potje en dan blijft het tot drie dagen goed in de koelkast.
Trefwoord appel, bricher muesli, glutenvrij, lactose vrij, lijnzaad, ontbijt, wortel