Glutenvrije appelkruimeltaart
Glutenvrije appelkruimeltaart volgens een basis bakrecept. Maak zelf de lekkerste appelkruimeltaart om te serveren bij de koffie!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Oventijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 20 minuten min
Deeg
- 300 gram (glutenvrij)meel
- 100 gram bruine suiker
- 200 gram (plantaardige)boter
- 1 ei
- snufje zout
- 2 a 3 el (glutenvrije)havermout voor op de bodem
Vulling
- 5 appels
- 50 gram witte suiker
- 1 el kaneel
- 50 gram rozijnen
- optioneel: 50 gr gehakte noten
Kruimeldeeg
- 75 gram (glutenvrij)meel
- 65 gram bruine suiker
- 50 gram (plantaardige)boter
- 1 tl vanille
- 1 el havermout
Begin met het maken van de kruimellaag. Kneed alles door elkaar tot je een kruimelig deeg hebt. Zet dit in de koelkast tot gebruik.
Maak daarna het deeg voor de bodem en randen. Kneed alles, behalve de havermout, door elkaar totdat je een, iets wat plakkerig, deeg hebt. Druk dit in de springvorm en bekleed de randen hiermee. Als je beslag te nat is kun je nog wat meel toevoegen en een natte lepel gebruiken om het deeg uit te smeren over de bodem en zijkanten. Bestrooi de bodem met de havermout. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier of vet deze heel goed in.
Schil ondertussen de appels en snijd deze in plakjes. Meng de appel met de suiker en kaneel en leg over de bodem heen.
Verdeel het kruimeldeeg over de plakjes appel.
Bak de appelkruimeltaart voor 60 minuten af in de oven. Laat even afkoelen buiten de oven voordat je hem aansnijdt.
Trefwoord appel, appelkruimel, appeltaart, basis bakrecept, glutenvrij, kaneel, lactose vrij, rozijnen