Ga terug
Granola ontbijttaartje

Granola ontbijttaartje

Klein glutenvrij granola ontbijttaartje. Een bodem van granola en havermout met daarop een frisse yoghurt laag en geserveerd met fruit!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
wachttijd 2 uur
Gang Ontbijt
Porties 1 12 c,m taartje

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 40 gram granola*
  • 30 gram (glutenvrije)havermout
  • 1/2 el kokosolie
  • 1 a 2 tl water
  • 1 tl zoetmiddel als honing, suiker, maple syrup

Vulling

  • 100 gram (lactose vrije)yoghurt
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 tl maple syrup
  • vers fruit, granola, chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet indien nodig een springvorm van ca. 12 cm in met boter of olie.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de bodem door elkaar en druk in de springvorm. Dit lukt het beste met een natte lepel. Bak de bodem in 15 minuten krokant en laat goed afkoelen.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer door de yoghurt en de syrup. Giet de vulling over de bodem en laat voor 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier je taartje met vers fruit, chocolade en wat extra granola!

Notities

Ik gebruikte granola van OotGranola.
Trefwoord chocolade, fruit, glutenvrij, granola, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje