Granola ontbijttaartje
Klein glutenvrij granola ontbijttaartje. Een bodem van granola en havermout met daarop een frisse yoghurt laag en geserveerd met fruit!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
wachttijd 2 uur uur
Bodem
- 40 gram granola*
- 30 gram (glutenvrije)havermout
- 1/2 el kokosolie
- 1 a 2 tl water
- 1 tl zoetmiddel als honing, suiker, maple syrup
Vulling
- 100 gram (lactose vrije)yoghurt
- 1 blaadje gelatine
- 1 tl maple syrup
- vers fruit, granola, chocolade
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet indien nodig een springvorm van ca. 12 cm in met boter of olie.
Meng alle ingrediƫnten voor de bodem door elkaar en druk in de springvorm. Dit lukt het beste met een natte lepel. Bak de bodem in 15 minuten krokant en laat goed afkoelen.
Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer door de yoghurt en de syrup. Giet de vulling over de bodem en laat voor 2 uur opstijven in de koelkast.
Versier je taartje met vers fruit, chocolade en wat extra granola!
Trefwoord chocolade, fruit, glutenvrij, granola, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje