Ga terug

Aziatische zoete aardappel maatlijdsalade

Aziatische zoete aardappel maaltijdsalade met mango en tempeh. Een heerlijke smaakcombinatie in de vorm van een vullende en gezonde salade!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang dinner

Ingrediënten
  

Salade

  • 2 grote zoete aardappels
  • 10 radijsjes
  • 1 komkommer
  • 1/2 mango
  • 150 gram edamme boontjes
  • 1 lente ui
  • 25 gram pinda's
  • 200 gram Aziatische tempeh*
  • 2 handen rucola
  • zout/peper/paprika poeder

Dressing

  • 2 el tahin
  • 1 el honing
  • 1 1/2 el soja saus
  • 1/2 limoen sap
  • 1 tl cayenne peper
  • optioneel knoflook poeder/wat water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappel in plakjes of blokjes. Schenk wat olie over de aardappels en meng met de paprika poeder en zout en peper. Bak de aardappel in ongeveer 30 minuten gaar en schud regelmatig om.
  • Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten te mengen en zet daarna aan de kant.
  • Snijd de radijs en komkommer in plakjes. Snijd de mango in blokjes en spoel de boontjes af.
  • Bak de tempeh krokant in een koekenpan in een laagje olie.
  • Serveer de groente samen met de rucola, pinda’s tempeh en zoete aardappel. Giet hierover heen de dressing en geniet van jouw vullende maaltijd salade.

Notities

*Ik gebruikte deze tempeh van bumi maar tempeh kruiden met sojasaus, komijnpoeder, gember en wat tahin is ook heel lekker.
Trefwoord avondeten, aziatisch, dinner, salade, tempeh, zoete aardappel