Ga terug
Herfst salade met quinoa en pompoen

Herfst salade met quinoa en pompoen

Makkelijke en vegan herfst salade met quinoa en pompoen. Een salade die snel op tafel staat, voedzaam en vullend is!
Voorbereidingstijd 10 minuten
oventijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang dinner, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Dressing

  • 2 1/2 el maple syrup
  • 1 tl kaneel
  • sap 2/3 citroen

Pompoen

  • 400 gram pompoen blokjes
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 tl komijn poeder
  • 1,5 a 2 el tamari/soja saus

Salade

  • quinoa voor 2 personen
  • 50 gram bruine linzen ongekookt
  • 1 appel fris zuur
  • 45 gram bruine amandelen
  • 50 gram rucola
  • zout/peper naar smaak

Instructies
 

  • Begin met het roosteren van de pompoen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Marineer de pompoen met de soja saus en kruiden en bak voor 30 minuten in de oven, schep af en toe om.
  • Wanneer de pompoen in de oven staat kook je de quinoa en linzen gaar volgens de verpakking. Kies ervoor of je de salade warm, koud of lauwwarm gaat eten en laat de quinoa en linzen indien nodig afkoelen.
  • Maak de dressing klaar door alle ingrediĆ«nten te combineren en goed door te roeren.
  • Snijd de appel in kleine stukjes.
  • Verdeel de rucola over twee borden en schep hier de quinoa, linzen, appelstukjes, amandelen en geroosterde pompoen overheen. Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Schenk de dressing er op het laatste moment overheen.
  • Geniet ervan!
Trefwoord appel, gastblogger, glutenvrij, herfst, lactose vrij, lenna omrani, linzen, pompoen, quinoa, rucola, vegan