Ga terug
Sojaboontjes salade

Sojaboontjes salade

Makkelijke sojaboontjes salade met een Aziatische twist. Gezond, voedzaam en vol smaak met een zoutige dressing en knapperige cashewnoten!
3.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, dinner, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Salade

  • 200 gram soja boontjes
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1 lente ui
  • 1 el sesam zaadjes
  • 30 gram cashewnoten
  • verse peterselie/koriander naar smaak

Dressing

  • 1 1/2 el (appel)azijn
  • 1 el olijf olie
  • 1 el soja saus/tamari
  • 2 el maple syrup
  • 1 cm verse gember
  • 1/2 rode peper
  • 1 el tahin

Instructies
 

  • Begin met het maken van de dressing. Snijd de gember en rode peper fijn en roer deze goed door de andere ingrediĆ«nten. Zet aan de kant totdat de salade klaar is.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Snijd de komkommer en paprika in stukjes, de lente ui in ringetjes en hak de peterselie fijn.
  • Schep alle groente, sesamzaadjes, peterselie en cashewnoten door elkaar en serveer met de dressing.
  • Erg lekker met een (glutenvrij afbakbroodje), rijst of rijstnoedels. Je kunt er eventueel nog wat tofu, tempeh of krokante (kip)schnitzel bij eten voor een meer vullende maaltijd!
Trefwoord boontjes, cashewnoten, edamame, gember, komkommer, paprika, salade, soja saus, vegan