Ga terug
Blauwe bessen panna cotta

Blauwe bessen panna cotta

Blauwe bessen panna cotta is een heerlijk lactose vrij toetje om te maken! Zachte en romige mouse met de smaak van fruit en chocolade.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 20 minuten
Gang Toetje
Porties 4 kleine toetjes

Ingrediƫnten
  

  • 200 ml (lactose vrije) slagroom
  • 200 gram (diepvries) blauwe bessen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 zakje vanille suiker

Toppings

  • 50 gram witte chocolade
  • 25 gram pistachenootjes
  • koffie boontjes
  • blauwe bessen

Instructies
 

  • Begin met het weken van de gelatine voor minimaal 30 minuten
  • Pureer de blauwe bessen tot blauwe bessen puree.
  • Verwarm in een steelpannetje de room, blauwe bessen en de vanille suiker. Breng tegen het kookpunt aan en blijf constant goed roeren.
  • Voeg de gelatine toe aan de warme room en roer goed door.
  • Giet de room in 4 mooie bakjes en laat opstijven in de koelkast voor minimaal 4 uur.
  • Garneer met blauwe bessen, gesmolten chocolade, koffie boontjes en pistachenootjes.

Notities

Dit recept maakt 4 kleine toetjes maar je kunt de ingrediƫnten heel makkelijk verdubbelen voor grotere toetjes!
Trefwoord blauwe bessen, chocolade, dessert, glutenvrij, lactose vrij, panna cotta, slagroom, swiepswoepswap, toetje