Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Vijgen pecannoten brood
Glutenvrij vijgen pecannoten brood van teffmeel. Een echt stevig en goed gevuld herfst recept die makkelijk te maken is en vol smaak!
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
55
minuten
min
Gang
Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties
12
plakjes
Ingrediƫnten
75
gram
teffmeel
50
gram
(glutenvrije) havermout
100
gram
(glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
1
tl
bakpoeder
1
tl
kaneel
3
eieren
100
gram
(lactose vrije)kwark
75
ml
(amandel) melk
2
el
honing
1
el
sinaasappelsap
rasp
1/2
sinaasappel
snufje
zout
5
gedroogde
vijgen
75
gram
pecannoten
1
tl
xanthan gum
optioneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Snijd de vijgen in stukjes en verbrokkel de pecannnoten.
Roer de eieren los met de honing, kwark, sinaasappelsap en rasp.
Voeg de droge ingrediƫnten toe en roer met een lepel goed door elkaar.
Schep alle vijgen door het beslag en 2/3 van de pecannnoten. Schep het beslag in de cakevorm en strooi hier de overige pecannoten overheen.
Bak het brood in 40 a 45 minuten gaar in de oven en laat afkoelen buiten de oven.
Trefwoord
glutenvrij, havermout, lactose vrij, lunch, ontbijt, pecannoten, samenwerking, sinaasappel, teffmeel, tussendoortje, vijgen