Ga terug
Vijgen pecannoten brood

Vijgen pecannoten brood

Glutenvrij vijgen pecannoten brood van teffmeel. Een echt stevig en goed gevuld herfst recept die makkelijk te maken is en vol smaak!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 plakjes

Ingrediƫnten
  

  • 75 gram teffmeel
  • 50 gram (glutenvrije) havermout
  • 100 gram (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 100 gram (lactose vrije)kwark
  • 75 ml (amandel) melk
  • 2 el honing
  • 1 el sinaasappelsap
  • rasp 1/2 sinaasappel
  • snufje zout
  • 5 gedroogde vijgen
  • 75 gram pecannoten
  • 1 tl xanthan gum optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Snijd de vijgen in stukjes en verbrokkel de pecannnoten.
  • Roer de eieren los met de honing, kwark, sinaasappelsap en rasp.
  • Voeg de droge ingrediĆ«nten toe en roer met een lepel goed door elkaar.
  • Schep alle vijgen door het beslag en 2/3 van de pecannnoten. Schep het beslag in de cakevorm en strooi hier de overige pecannoten overheen.
  • Bak het brood in 40 a 45 minuten gaar in de oven en laat afkoelen buiten de oven.
Trefwoord glutenvrij, havermout, lactose vrij, lunch, ontbijt, pecannoten, samenwerking, sinaasappel, teffmeel, tussendoortje, vijgen