Makkelijke babi ketjap
Makkelijke babi ketjap met rijst en sperziebonen. Een doordeweekse maaltijd met veel smaak en ook nog eens vegetarisch en makkelijk te maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Babi ketjap
- 175 gram seitan/magere varkenslapjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 50 ml (glutenvrije) ketjap
- 50 ml water
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 a 1 tl sambal
Bijgerechten
- basmati rijst voor 2 personen
- 200 gram sperziebonen
- atjar tjampoer
- pinda's
- lente ui
Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in stukjes en dop de sperziebonen.
Verhit wat (wok)olie in en hapjespan en fruit de ui en knoflook. Zodra deze glazig zijn voeg je het (vega)vlees toe en bak je deze goudbruin op hoog vuur.
Wanneer het vlees goudbruin is voeg je de paprika stukjes toe en bak je het geheel nog voor twee minuten.
Draai het vuur naar middel hoog tot laag en voeg de ketjap, water en kruiden toe. Laat het geheel voor ongeveer 20 minuten pruttelen. Na ongeveer 15 minuten zal je zien dat de saus indikt en verkleurd naar donkerbruin. Breng verder op smaak met wat zout en peper.
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakkkng en kook de sperziebonen gaar.
Serveer de babi ketjap met de rijst, sperziebonen atjar tjampoer.
Trefwoord avondeten, babi ketjap, basmati rijst, dinner, greenfoodlab, ketjap, rijst, samenwerking, seitan, sperziebonen