Ga terug

Klein peren notentaartje met geitenkaas

Klein peren notentaartje met geitenkaas! Een glutenvrij taartje om te eten bij de lunch. Makkelijk om te maken en vol heerlijke smaken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 40 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 50 gram (lactose vrije) kwark
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koek en speculaas kruiden
  • 1/2 tl gedroogde tijm of rozemarijn
  • 1/2 peer
  • 1 medjoul dadel
  • 20 gram geitenkaas
  • 15 gram walnoten
  • 1 el syrup gold/honing

Instructies
 

  • Begin met het verwarmen van de oven op 180 graden. Bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier.
  • Verbrokkel de geitenkaas en de walnoten, ontpit de dadel en snijd deze in stukjes en snijd de peer in kleine stukjes.
  • Roer het ei en de kwark los. Meng hier het meel, de kruiden en de helft van de syrup hierdoorheen.
  • Schep door het beslag 2/3 van de geitenkaas, walnoten, dadels en de peer.
  • Verdeel het beslag over de springvorm en garneer met de overige stukjes geitenkaas, walnoten, dadels en peer. Schenk hier ook de laatste syrup overheen en bak je taartje voor 30 a 35 minuten gaar in de oven.
  • Laat even afkoelen voordat je je taartje uit de oven haalt. Geniet ervan!

Notities

Ik gebruikte deze syrup gold.
Trefwoord cashewnoten, dadels, geitenkaas, glutenvrij, greensweetstevia, lactose vrij, lunch, mini taartje