Positief ontbijttaartje
Start je dag positief met een lekker plantaardig ontbijttaartje! Gemaakt met een glutenvrije granola bodem en vol van frisse fruit smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Wachttijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 25 minuten min
Gang mini taartje, Ontbijt
Bodem
- 35 gram glutenvrije granola
- 1 tl kokosolie
- 1 tl maple syrup
Vulling
- 125 gram plantaardige kwark
- 75 gram tropisch fruit
- 1 tl maple syrup optioneel
- 2 gram agar agar
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier.
Smelt de kokosolie en roer dit met de maple syrup door je granola. Druk dit goed aan in je springvormpje en bak voor 8 minuten krokant in de oven. Laat goed afkoelen voordat je verder gaat.
Kies of je twee lagen wilt of een gemengde fruit en kwark laag. Maar bereid de agar agar of gelatine volgens de verpakking. En roer dit door de fruit en kwark. Schenk dit op de granola bodem en zet voor minimaal drie uur in de koelkast. (Als je twee lagen wilt laat laag één dan eerst opstijven voordat je verder gaat)
Als je taartje is opgesteven kan je hem versieren met jouw favoriete toppings en hier heerlijk van genieten!
Trefwoord glutenvrij, granola, greenfoodlab, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje, passievrucht, samenwerking, staypositive, vegan