Ga terug
Crispy chicken sushi bowl

Crispy chicken sushi bowl

Makkelijke sushi bowl met crispy chicken, verse groente en wasabi mayonaise. Het lekkere van sushi maar dan in een bowl!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties -1 personen

Ingrediƫnten
  

Wasabi mayonaise

  • 3 el (plantaardige) mayonaise
  • 1 a 2 tl wasabi
  • 1 tl soja saus/tamari

Sushi bowl

  • sushi rijst 2 personen
  • 2 (vega)kip schnitzels
  • 1/2 avocado
  • 1 paprika rood
  • 150 gram wortel
  • 200 gram edamme boontjes
  • 1 lente ui
  • sesamzaadjes
  • soja saus/tamari

Instructies
 

  • Begin met het koken van de sushi rijst. Kook de rijst volgens de verpakking en breng eventueel op smaak met sushi rijst en mirin. Laat volledig afkoelen.
  • Als de rijst afgekoeld is maak je de wasabi mayonaise. Roer de ingrediĆ«nten goed door elkaar en zet aan de kant tot gebruik.
  • Snijd de paprika en avocado in blokjes, de wortel in reepjes en de lente ui in ringetjes.
  • Bak de schnitzels krokant en snijd deze in stukjes.
  • Verdeel de rijst over twee mooie kommen en verdeel de avocado, paprika, edamme boontjes en wortel hierover. Verdeel de mayonaise over de groente en leg hierop de cripy schnitzel. Garneer met de lente uit en sesamzaadjes en een scheutje soja saus.
  • Geniet ervan!
Trefwoord avondeten, basmati rijst, bowl, dinner, groente, kip, schnitzel, sushi, vegetarisch, wasabi