Ga terug
Groente erwtensoep

Groente erwtensoep

Zelfgemaakte groente erwtensoep volgens semi ouderwets recept! Deze pan soep is vol groente, erwten en wordt geserveerd met (vega)rookworst.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram spliterwten
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram knolselderij
  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 L water
  • 2 blokjes groente bouillon minder zout
  • 2 laurier blaadjes
  • 7 gram verse peterselie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el soja saus/tamari

Serveer erbij

  • (vega) rookworst
  • afbak (glutenvrije) ciabatta broodjes

Instructies
 

  • Snipper de ui en knoflook fijn.
  • Verwarm een el olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook glazig. Zodra deze glazig zijn voeg je de spliterwten, bouillon blokjes en laurier blaadjes toe. Roer alles goed door elkaar en voeg dan het water toe. Beng zachtjes aan de kook en kook voor ongeveer 45 minuten of tot de spliterwten gaar zijn.
  • Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de wortelen en bleekselderij in stukjes, verbrokkel de bloemkool, was de prei en snijd deze in ringetjes. Hak als laatste de peterselie fijn.
  • Zodra de spliterwten gaar zijn kan je ervoor kiezen om de soep te pureren zodat die wat fijner van structuur is of om het grof te laten.
  • Voeg de gesneden groente, soja saus en tijm toe en kook deze nog voor 15 minuten mee.
  • Bereid ondertussen de (vega) rookworst volgens de verpakking. Als je rookworst even roerbakt in een koekenpan heeft die iets meer smaak en een bite. Kies ervoor of je de worst er los bijserveert of de laatste 3 minuten meekookt met de soep.
  • Bak de broodjes af volgens de verpakking.
  • Serveer de soep met de worst, de afgebakken broodjes en wat verse peterselie. Lekker met wat kruidenboter en geniet ervan!
Trefwoord avondeten, bananenbrood, dinner, erwtensoep, groente, soep, spliterwten, worst