Ga terug
Pumpkin pie ontbijttaartje

Pumpkin pie ontbijttaartje

Glutenvrije pumpkin pie als ontbijttaartje! Een klein taartje die zo gemaakt is voor het perfecte herfst ontbijt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 55 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 mini taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 40 gram (glutenvrije) havermout
  • 30 gram tijgernotenmeel/amandelmeel
  • 2 medjoul dadels
  • 1 tl water

Vulling

  • 100 gram pompoen puree*
  • 30 gram kokosyoghurt
  • 1 tl pumpkin spice
  • 1/2 el maple syrup
  • 1/2 el maïzena

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvormpje van 12 cm in met bakpapier of vet deze goed in.
  • Ontpit de dadels en kneed deze door de havermout, tijgernotenmeel, snufje zout en het water. Als je deeg te stug blijft kun je nog wat wat er toevoegen en is die te nat kun je wat havermout toevoegen.
  • Druk het beslag goed aan in de springvorm en bak je bodem voor 8 a 10 minuten af in de oven.
  • Maak ondertussen de vulling door de pompoen puree te mengen met de yoghurt en de pumpkin spices. Schep op het laatste de maïzena door het beslag.
  • Verdeel de pompoen vulling over de gebakken bodem en bak je taartje nog voor 25 minuten mee in de oven. Zet een schaaltje water in de oven om het uitdrogen en scheuren tegen te gaan.
  • Laat je taartje afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zodra je taartje is afgekoeld kun je hem opeten of zet je hem nog voor 1 uur in de koelkast om volledig op te stijven. Haal je taartje voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Versier je taartje met lekker veel vers fruit, cranberry's en pecannoten. Geniet ervan!

Notities

*Pompoen puree maak je gemakkelijk zelf door gekookte of geroosterde pompoen te pureren.
Ik gebruikte de gekregen tijgernotenmeel, medjoul dadels en pecannoten van DeNotenshop.
Trefwoord cheesecake, dadels, havermout, lactose vrij, mini taartje, ontbijt, pompoen, pumpkin pie, swiepswoepswap, vegan