Ga terug
Gevulde speculaas truffels

Gevulde speculaas truffels

Feestelijke gevulde speculaas truffels met een laagje chocolade. Deze glutenvrije traktatie is lekker en makkelijk om te maken en snel klaar. Lekker bij de koffie, een kop warme cholade of met een grote kop thee. Een echt geniet momentje!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 1 uur
Gang sinterklaas, Zoet
Porties 8 truffels

Ingrediënten
  

  • 200 gram (glutenvrij)gevuld speculaas*
  • 100 gram pure chocolade

Instructies
 

  • Kneed de speculaas met je handen tot een grote teelbal. Is je beslag iets te nat, voeg dan een paar fijngemalen pepernoten/speculaasjes toe,  en is je beslag te droog voeg dan een el (amandel)melk toe.
  • Maak kleine balletjes van je deegbal en leg deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast om wat harder te worden.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.Dip de balletjes in de chocolade en laat uitharden. Versier eventueel nog met wat nootjes of feestelijke sprinkels.
  • Geniet ervan!**

Notities

*Geen gevuld speculaas in huis? Probeer dit recept eens te maken met 120 gram pepernoten, 80 gram amandelspijs en eventueel wat amandelmelk.
**bewaar de truffels op een koude plaats.
Trefwoord amandelspijs, chocolade, gevuld speculaas, glutenvrij, sinterklaas, speculaas, togoodtogo, truffels