Ga terug
Feestelijk appel kwarktaartje

Feestelijk appel kwarktaartje

Feestelijk glutenvrij appel kwarktaartje met amandelspijs. Krokante granola bodem, amandelspijs, appel en een kwarklaag in één klein taartje!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Wachttijd 2 uur
Gang brunch, mini taartje, Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 40 gram granola*
  • 1/4 sinaasappel sap
  • 1 medjoul dadel
  • 50 gram amandel spijs**

Kwarklaag

  • 200 gram (lactosevrije) yoghurt
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1/2 el honing
  • 1 tl vanille
  • 1 kleine appel
  • 1 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een kleine springvorm van ca. 12 cm met bakpapier.
  • Ontpit de dadel en pers de sinaasappel uit.
  • Vermaal dit zo grof als je wilt in de keukenmachine met de granola. Druk dit beslag goed aan in de bodem en bak voor 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen voordat je verder gaat.
  • Snijd de appel in stukjes en bak deze met wat water en kaneel zacht in een koekenpan.
  • Verdeel het amandelspijs over de bodem en spreid goed uit.
  • Leg hier 1/3 van de appelblokjes overheen en leg hier 1/3 van de appelblokjes overheen.
  • Maak de gelatine klaar volgens de verpakking en roer dit door de yoghurt met de vanille en de honing. Schenk dit over de bodem en zet je taartje voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Versier je taartje met de overige appel en wat extra granola en vers fruit.
  • Bewaar je taartje in de koelkast voor maximaal drie dagen. Geniet er lekker van!

Notities

*Ik gebruikte de chai spices granola van OotGranola.
**Je maakt gemakkelijk amandelspijs zelf door 25 gram dadels met  25 gram amandelmeel fijn te malen met een klein beetje water/citroensap.
Trefwoord amandel spijs, appel, feestdagen, glutenvrij, granola, kwarktaartje, lactose vrij, mini taartje, ontbijt, ontbijttaartje, oot granola