Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Brie en cranberry brood
Glutenvrij brie en cranberry brood om mee te lunchen of mee te borrelen! Een lekker en gemakkelijk brood vol smaak en verse kruiden.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Borrelhapje, Lunch
Porties
12
plakjes
Ingrediƫnten
180
gram
boekweitmeel
3
eieren
175
gram
kwark
50
gram
cranberry's
50
gram
noten
pecan/walnoten
100
gram
brie
2 1/2
el
honing
2
takjes
rozemarijn
vers
1
tl
kaneel
1
tl
bakpoeder
snufje
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
Hak de nootjes grof, snijd de brie in stukjes en rits de takjes rozemarijn van de tak.
Roer de eieren met de kwark en honing los tot een glad beslag.
Meng de boekweitmeel, kaneel, rozemarijn, bakpoeder en zout door het kwark beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
Spatel alle cranberry's en 2/3 van de brie en noten door het beslag.
Schep het beslag in het cakeblik en strijk glad. Verdeel de overige noten en brie over het beslag en bak het brood in 45 minuten gaar.
Laat het brood buiten de oven afkoelen voordat je het brood aansnijd.
Notities
Ik gebruikte de
gemengde noten
,
cranberry's
en
boekweitmeel
van DeNotenshop.
Trefwoord
bananenbrood, borrelhapje, brie, cashewnoten, cranberry's, DeNotenshop, glutenvrij, lunch, rozemarijn, samenwerking