Ga terug
Brie en cranberry brood

Brie en cranberry brood

Glutenvrij brie en cranberry brood om mee te lunchen of mee te borrelen! Een lekker en gemakkelijk brood vol smaak en verse kruiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Borrelhapje, Lunch
Porties 12 plakjes

Ingrediƫnten
  

  • 180 gram boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 175 gram kwark
  • 50 gram cranberry's
  • 50 gram noten pecan/walnoten
  • 100 gram brie
  • 2 1/2 el honing
  • 2 takjes rozemarijn vers
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Hak de nootjes grof, snijd de brie in stukjes en rits de takjes rozemarijn van de tak.
  • Roer de eieren met de kwark en honing los tot een glad beslag.
  • Meng de boekweitmeel, kaneel, rozemarijn, bakpoeder en zout door het kwark beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Spatel alle cranberry's en 2/3 van de brie en noten door het beslag.
  • Schep het beslag in het cakeblik en strijk glad. Verdeel de overige noten en brie over het beslag en bak het brood in 45 minuten gaar.
  • Laat het brood buiten de oven afkoelen voordat je het brood aansnijd.

Notities

Ik gebruikte de gemengde noten, cranberry's en boekweitmeel van DeNotenshop.
Trefwoord bananenbrood, borrelhapje, brie, cashewnoten, cranberry's, DeNotenshop, glutenvrij, lunch, rozemarijn, samenwerking