Ga terug
Geroosterde noten mix met rozemarijn

Geroosterde noten mix met rozemarijn

Maak zelf een geroosterde noten mix met rozemarijn, cranberry's en glutenvrije pretzelfs. Een heerlijk borrelhapje en hartige snack!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 1 bakje vol

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram gemengde noten ongezout
  • 25 gram (glutenvrije) pretzels/zoute sticks
  • 40 gram cranberry's
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 takje rozemarijn vers
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayenne poeder
  • 1 tl paprika poeder
  • zout/peper naar smaak

Instructies
 

  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor tot 180 graden.
  • Meng de olijfolie met de kruiden en de naaldjes van de rozemarijn.
  • Schep de noten door het olie mengsel en spreid ze daarna uit op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bak de gemengde noten 15 a 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Schep ze regelmatig om zodat ze niet kunnen aanbranden.
  • Haal de bakplaat uit de oven en schep als de noten nog warm zijn de cranberry's hierdoor heen. Laat de noten vervolgens helemaal afkoelen..
  • Meng daarna de noten en cranberry's met de pretzels en eventueel wat meer zout/peper en je snackmix is klaar!

Notities

Ik maakte dit recept voor DeNotenshop en gebruikte deze noten en cranberry's.
Trefwoord cranberry's, DeNotenshop, glutenvrij, nootjes, noten mix, pretzels, rozemarijn, samenwerking, snack