Ga terug
Easy appel crumble

Easy apple crumble

Glutenvrije easy appel crumble met warme appel, rozijnen en kaneel. Een makkelijk en warm ontbijtje die zo klaar is!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 appel
  • 1 el rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 25 gram glutenvrije havermout
  • 10 gram boekweitmeel
  • 1/2 el kokosolie/boter
  • 1/2 el appelstroop
  • 2 el water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een kleinovenbestendig bakje een klein beetje in.
  • Snijd de appel in stukjes en meng deze samen met 5 grammeel, de rozijnen, het kaneel en 1 el water
  • Doe het appel mengsel in het bakje en ga verder met de crumble.
  • Meng vervolgens het overgebleven meel samen met dehavermout, de olie, de appelstroop en 1 el water tot een crumble
  • Verdeel dit over de appel in het bakje. Bak de crumble voor30 minuten gaar in de oven en laat het dan in de oven nog 15 minuten afkoelen
  • Lekker met wat kwark of een bolletje ijs als toetje!

Notities

De crumble blijft zo'n 2/3 dagen goed in de koelkast.    
Trefwoord appel, breakfast, crumble, glutenvrij, havermout, kaneel, lactose vrij, ontbijt, ontbijt crumble, rozijnen