Ga terug
Yoghurt swirl ontbijttaartje

Yoghurt swirl ontbijttaartje

Glutenvrij yoghurt swirl ontbtijtaartje om de dag mee te starten. Een voedzame start die er ook nog leuk uitziet en makkelijk te maken is!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 minuten
Gang mini taartje, Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 25 gram (glutenvrije) havermout/haverzemelen
  • 1 medjoul dadel
  • 5 gram kokossnippers
  • 10 gram gemengde noten
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl citroen sap

Vulling

  • 200 gram lactose vrije yoghurt
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 el jam
  • 1 tl citroen sap
  • 1 tl honing optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier.
  • Ontpit de dadel en hak de nootjes fijn. Kneed de dadel met de overige ingrediënten voor de bodem met je handen door elkaar tot een plakkend deeg. Is je deeg te droog voeg dan nog wat water toe.
  • Doe het deeg in de springvorm en druk het deeg goed aan. Bak je bodem voor 10 minuten en laat daarna goed afkoelen voordat je verder gaat.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  • Verdeel de yoghurt over twee kommetjes en voeg aan één kommetje de jam en citroensap toe. Voeg optioneel aan het kommetje met alleen de yoghurt de honing toe.
  • Verdeel de gelatine over de twee kommetjes en roer goed door. Schep steeds lepel voor lepel een deel van de yoghurt over de bodem. Doe dit per kleur omstebeurt om een mooie swirl te krijgen.
  • Zet je taartje voor minimaal 3 uur in de koelkast om goed op te stijven.
  • Garneer jouw taartje met je favoriete toppings en geniet ervan!

Notities

  • Het taartje blijft ongeveer drie dagen lekker in de koelkast.
 
Trefwoord dadels, glutenvrij, havermout, haverzemelen, jam, kaneel, kokos, kokosyoghurt, lactose vrij, mini taartje, nootjes, ontbijt