Ga terug
Zoete dadel hummus dip

Zoete dadel hummus dip

Zoete dadel hummus dip met honing en ras el hanout kruiden. Dat hummus ook zoet heel lekker is bewijst dit recept!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang borrel hapje, Spreads en dips
Porties 1 bakje

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram kikkererwten gekookt
  • 2 medjoul dadels
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 el tahin
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el honing
  • 1/2 citroen sap
  • 2 el water
  • zout/peper naar smaak
  • 30 gram amandelen
  • verse munt optioneel

Instructies
 

  • Laat de kikkererwten goed uitlekken, pers de citroen en knoflook en ontpit de dadels.
  • Maal de kikkererwten met de knoflook, citroensap, tahin, dadels, ras el hanout en 1 a 1 1/2 el honing fijn in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje het water toe totdat je een romige dip hebt. Proef en breng op smaak met zout, peper, honing en meer ras el hanout kruiden.
  • Hak de amandelen fijn en eventueel wat munt.
  • Garneer de hummus met de amandelen en de overige hummus.
Trefwoord beleg, dadels, dip, honing, hummus, kikkererwten, ras el hanout, spread, tahin