Ga terug
Italiaanse stijl shakshuka

Italiaanse stijl shakshuka

Makkelijke Italiaanse stijl shakshuka. Een heerlijke, gezonde comfortfood maaltijd met veel groente, feta kaas en pijnboompitten.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang dinner
Porties 3 personen

Ingrediƫnten
  

Shakshuka

  • 3 tomaten
  • 1 paprika rood
  • 100 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje optioneel
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 3 el tomatensaus*
  • 3 eieren
  • 25 ml water

Voor erbij

  • brood/pita brood/pizza bodem
  • feta kaas
  • basilicum
  • tomaatjes
  • pijnboompitten

Instructies
 

  • Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika en champignons in stukjes en snijd de tomaten fijn.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Als de ui glazig is voeg je de champignons toe en bak je die voor een paar minuten mee.
  • Na een paar minuten voeg je de paprika toe bak je dit voor twee minuten mee.
  • Draai het vuur naar middelmatig en voeg de tomaten, kruiden, saus en water toe. Laat dit zachtjes pruttelen voor een minuut of 15 totdat je een dikke saus krijgt. Voeg eventueel wat water toe als je saus echt te dik is.
  • Als je een mooie saus hebt haal je het laurierblad eruit en maak je drie kuiltjes en breek je hier de eieren in. Zet je vuur tussen laag en middelhoog en laat de eieren stollen. Dit duurt tussen de 10 en 20 minuten, afhankelijk van hoe gestold jij je eieren wilt.
  • Bak/rooster ondertussen je brood, rooster de pijnboompitjes, verkruimel de feta kaas, hak de basilicum fijn en snijd wat tomaatjes in stukjes.
  • Serveer je shakshuka met het brood, de feta, pijnboompitjes, basilicum en tomaatjes. Geniet ervan!

Notities

Ik maakte dit recept voor de eerste foto's met de courgette pizza bodems en tomaten saus van Magioni.
Trefwoord basillicum, brood, dinner, eieren, feta, Italiaans, pizza, samenwerking, shakshuka, vegetarisch