Ga terug
Glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem

Glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem

Gezonde glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem discard. Een heerlijk tussendoortje of voedzaam ontbijt!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6 muffins

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram glutenvrije zuurdesem discard
  • 2 bananen rijp
  • 1 ei
  • 100 gram rijstmeel
  • 35 gram (lactose vrije) yoghurt
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 1/2 el honing
  • 50 a 75 gram nootjes/chocolade/rozijnen
  • 1 tl baking soda + scheutje appelazijn voor extra luchtigheid

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 6 muffin vormpjes klaar.
  • Prak de bananen en roer het ei los.
  • Meng de banaan en ei met het rijstmeel, zuurdesem discard, yoghurt, bakpoeder, honing en de kaneel totdat je geen meel klontjes meer hebt.
  • Schep de grof gehakte nootjes/chocolade/rozijnen of wat jij ook lekker vind door het beslag.
  • Los als laatste de baking soda op in het appelazijn en roer deze door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormjes en bak voor ongeveer 20 minuten in de oven gaar.
  • Eet smakelijk!

Notities

Je kunt deze muffins ook heel goed invriezen!
Trefwoord gezond, glutenvrij, glutenvrije zuurdesem, muffins, ontbijt, tussendoortje, zuurdesem, zuuredesem discard