Ga terug
Glutenvrije granola met zuurdesem discard

Glutenvrije granola met zuurdesem discard

Glutenvrije granola gemaakt van zuurdesem discard. Een gemakkelijk ontbijtrecept die je helemaal naar je eigen smaak kan aanpassen!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 pot

Ingrediƫnten
  

Fermenteren

  • 100 gram glutenvrije zuurdesem discard*
  • 30 gram rijstmeel
  • 30 gram water kamertemperatuur

Granola

  • 150 gram glutenvrije havermout vlokken grof
  • 60 gram gemengde noten
  • 35 gram zonnebloem pitten
  • 1 el flaxmeel
  • 25 gram kokosvlokken
  • 30 gram rozijnen
  • 1 1/2 tl kaneel
  • 45 a 55 gram honing
  • 15 gram kokosolie
  • snufje zout

Instructies
 

  • Begin met het fermenteren van de zuurdesem discard. Dit zorgt ervoor dat jou granola een beetje naar zuurdesem brood gaat smaken. Meng de starter met het rijstmeel en roer totdat je geen klontjes meer hebt. Dek af en zet voor een paar uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Hak de noten grof en smelt de kokosolie.
  • Meng het gefermenteerde beslag met de honing, kokosolie, kaneel, flaxmeel en het snufje zout.
  • Schep de havermout vlokken, gehakte noten en de pompoenpitten hierdoor heen totdat alles goed gemengd is.
  • Spreid de ongebakken granola uit op de bakplaat en zorg dat alles egaal verdeeld is.
  • Bak de granola voor ongeveer 35 a 40 minuten af in de oven. Draai halverwege de bakplaat om en schep tussendoor om.
  • Voeg de laatste 5 minuten de kokosvlokken toe zodat die ook geroosterd worden.
  • Laat afkoelen op de bakplaat en voeg daarna de rozijnen toe.
  • Bewaar in een goed afgesloten pot en geniet ervan!

Notities

*Fermenteren is niet nodig, maar zorgt wel voor wat extra smaak. Je kunt de zuurdesem discard ook vervangen met 100 gram rijpe banaan!
Trefwoord glutenvrij, granola, havermout, kokos, kokosmakronen, nootjes, ontbijt, zuurdesem, zuurdesem discard