Citroen maanzaad ontbijttaartje
Glutenvrij citroen maanzaad ontbijttaartje met havermout. Een klein kwarktaartje met een frisse smaak en een kleine bite.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Wachttijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 25 minuten min
Bodem
- 20 gram (glutenvrije) havermeel
- 20 gram (glutenvrije) havermout
- 1 medjoul dadel
- 7 gram maanzaad
- sap/rasp 1/2 citroen
Vulling
- 1 tl citroensap
- 100 gram kokosyoghurt
- 1 blaadje gelatine
Verwarm de oven op 180 graden en vet een springvorm van 12 cm goed in of bekleed deze met bakpapier.
Ontpit de medjoul dadel, rasp de 1/2 citroen en pers het sap uit. Kneed alle ingrediƫnten voor de bodem tot een compact deeg.
Bedek de bodem van je springvorm met het deeg. Plakt het deeg teveel aan je handen? Maak dan een lepel nat en spreid je deeg hiermee uit over de springvorm.
Bak de bodem voor 10 minuten in de oven en laat volledig afkoelen buiten de oven voordat je verder gaat.
Zodra de bodem is afgekoeld maak je de gelatine klaar volgens de verpakking.
Roer de klaargemaakte gelatine door de yoghurt en het citroensap en eventueel wat honing.
Schenk de yoghurt over je bodem en zet voor minimaal twee uur in de koelkast zodat de gelatine kan opstijven.
Garneer met vers fruit en geniet ervan!
Trefwoord citroen, DeNotenshop, glutenvrij, havermout, kokosyoghurt, lactose vrij, maanzaad, ontbijt, ontbijttaartje