Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen en witte chocolade kwarktaart
Glutenvrije citroen en witte chocolade kwarktaart. Een frisse taart op een heerlijke knapperige bodem vol stukjes chocolade.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
5
uur
uur
Totale tijd
5
uur
uur
40
minuten
min
Gang
Taart, Zoet
Porties
10
stukjes
Ingrediƫnten
Bodem
150
gram
(glutenvrije) havermeel
50
gram
kokosbloesem/bruine suiker
50
gram
kokosolie
50
gram
witte chocolade
1
tl
kaneel
1
tl
cacao poeder
snufje
zout
Kwarklaag
500
gram
(lactose vrije) kwark
1
citroen
2 a 3
el
honing
5
blaadjes
gelatine
1
tl
vanille
Instructies
Vet een springvorm van 18 cm in met boter of olie of bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
Smelt de kokosolie en kneed alle ingrediƫnten voor de bodem door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
Druk dit deeg in de springvorm en bak de bodem in 15 tot 20 minuten gaar en krokant in de oven. Laat daarna goed afkoelen voordat je verder gaat.
Voor de kwarklaag begin je met het voorbereiden van de gelatine zoals aangegeven op de verpakking.
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit en roer dit door de kwark. Voeg de honing en vanille toe en proef op je de smaak lekker vind.
Roer de klaargemaakte gelatine door je kwarkmengsel en schenk op de afgekoelde bodem.
Zet de taart in de koelkast en laat je taart voor minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
Versier je taart met extra witte chocolade, nootjes en vers fruit. Geniet ervan!
Trefwoord
cacao poeder, citroen, glutenvrij, havermeel, honing, kwark, kwarktaart, lactose vrij, taart, witte chocolade, zoet