Ga terug
Citroen en witte chocolade

Citroen en witte chocolade kwarktaart

Glutenvrije citroen en witte chocolade kwarktaart. Een frisse taart op een heerlijke knapperige bodem vol stukjes chocolade.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
5 uur
Totale tijd 5 uur 40 min
Gang Taart, Zoet
Porties 10 stukjes

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 150 gram (glutenvrije) havermeel
  • 50 gram kokosbloesem/bruine suiker
  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram witte chocolade
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl cacao poeder
  • snufje zout

Kwarklaag

  • 500 gram (lactose vrije) kwark
  • 1 citroen
  • 2 a 3 el honing
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 tl vanille

Instructies
 

  • Vet een springvorm van 18 cm in met boter of olie of bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
  • Smelt de kokosolie en kneed alle ingrediĆ«nten voor de bodem door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Druk dit deeg in de springvorm en bak de bodem in 15 tot 20 minuten gaar en krokant in de oven. Laat daarna goed afkoelen voordat je verder gaat.
  • Voor de kwarklaag begin je met het voorbereiden van de gelatine zoals aangegeven op de verpakking.
  • Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit en roer dit door de kwark. Voeg de honing en vanille toe en proef op je de smaak lekker vind.
  • Roer de klaargemaakte gelatine door je kwarkmengsel en schenk op de afgekoelde bodem.
  • Zet de taart in de koelkast en laat je taart voor minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier je taart met extra witte chocolade, nootjes en vers fruit. Geniet ervan!
Trefwoord cacao poeder, citroen, glutenvrij, havermeel, honing, kwark, kwarktaart, lactose vrij, taart, witte chocolade, zoet