Ga terug
No bake citroen en aardbeien kwarktaartje

No bake citroen en aardbeien kwarktaartje

No bake citroen en aardbeien kwarktaartje met een bodem van granola. Een heerlijke fris en zomers taartje die je makkelijk maakt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediƫnten
  

No bake bodem

  • 35 gram (glutenvrije) granola
  • 1 medjoul dadel*

Kwarktaart laag

  • 200 gram kokosyoghurt
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 tl vanille
  • sap 1/2 citroen of naar smaak
  • Verse aardbeien

Instructies
 

  • Bekleed een springvormpje van 10 of 12 cm met bakpapier.
  • Begin met het maken van de bodem. Ontpit de dadel en kneed deze, met natte handen, door de granola tot een plakkerig geheel. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan. Dit gaat het makkelijkste met een natte lepel.
  • Maak vervolgens de kwarktaart laag. Bereid de gelatine volgens de verpakking aangegeven en roer dit door de kokosyoghurt, citroensap en de vanille.
  • Schenk de kwarktaart laag op de bodem en zet je taartje voor minimaal drie uur in de koelkast.
  • Versier je taartje met zoveel aardbeien jij maar wilt, wat extra granola en wat citroenrasp voor de fun! Geniet ervan!

Notities

Ik gebruikte in dit taartje de crunchy nuts granola van OotGranola.
*Geen medjoul dadels in huis? Twee gedroogde dadels in water weken werkt net zo goed!
Trefwoord aardbeien, citroen, glutenvrij, granola, lactose vrij, mini taartje, ontbijt, ontbijttaartje, ootgranola, samenwerking